Onderweg met Margareth

Als ik even stilsta en terugkijk op het pad dat ik heb afgelegd, zie ik dat ik al mijn hele leven bezig ben met de interactie tussen mensen en hun omgeving. Dat begon al bij mijn keuze voor de Lerarenopleiding Gezondheidskunde. Uiteindelijk belandde ik niet in het onderwijs, maar in sectoren waarin ik op een andere wijze een bijdrage kon leveren aan de manier waarop mensen leren omgaan met hun omgeving. Ik werkte achtereenvolgens als projectleider en trainer in de verslavingspreventie en als projectmanager en lijnmanager bij het NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie) en het IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik).

Omgaan met tegenslag

Een belangrijke levensles die ik heb geleerd is dat menselijk onvermogen en verdriet niet alleen veroorzaakt worden door tegenslag, maar vooral ook door de manier waarop mensen omgaan met die tegenslag. Mensen verliezen hun levensenergie als ze deze te zeer richten op alles wat hen overkomt. Door zelf (weer) het heft in handen te nemen en zelf te bepalen hoe je omgaat met je omgeving, krijgt je levensenergie de kans zich te herstellen.

In praktijk brengen wat je predikt

In 2006 brak voor mij een periode aan waarin zowel privé als zakelijk zekerheden wegvielen. Indachtig het principe ‘In praktijk brengen wat je predikt’ besloot ik het heft in eigen handen te nemen en een andere koers te gaan varen. Ik nam afscheid van het leven in loondienst en richtte mijn eigen coaching- en trainingpraktijk op. Sindsdien heb ik vele mensen mogen begeleiden bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen. Wellicht kan ik ook iets voor jou betekenen? Als je daarover vrijblijvend van gedachten wilt wisselen, kun je me bellen op 06 510 77 423.