Ieder mens is onderweg

Ik heb mijn coachingpraktijk Onderweg genoemd, omdat ik de metafoor van een reis heel toepasselijk vind voor de ontwikkeling die we als mens in ons leven doormaken. Op ons levenspad komen we van alles tegen, variërend van kansen tot bedreigingen en van voor- tot tegenspoed. De manier waarop we omgaan met die wisselende omstandigheden bepaalt in belangrijke mate in hoeverre we gelukkig en succesvol in het leven staan.

Een tijdelijke reisgenoot

Soms belanden we in omstandigheden waar we geen raad mee weten. Het leven lijkt totaal onoverzichtelijk, onveilig zelfs. Je loopt vast in werk of relatie, je weet niet hoe het anders moet. Op die momenten heb je behoefte aan een tijdelijke reisgenoot, iemand die je helpt om scherp te stellen op de vragen waar je mee worstelt. Waarom loop je vast en waarop? Wat is de oorzaak van je onzekerheid en welke rol speelt jouw omgeving daarin? Wat kun je zelf doen om de impasse te doorbreken? Als coach ben ik jouw tijdelijke reisgenoot, onderweg naar betere tijden.

Methoden en technieken

In mijn coaching gebruik ik verschillende methoden en technieken. Afhankelijk van jouw individuele omstandigheden stel ik een coachingtraject op maat voor. Uiteraard beslissen we samen wat wenselijk en haalbaar is. Een bijzonder methode die ik hanteer is spiegelen met honden en paarden; deze methode biedt door zijn niet-talige, niet-rationele aard en inhoud een hele verrassende en krachtige aanvulling op de gangbare coaching- en trainingsvormen.

Ontwikkeling persoonlijk leiderschap

Voor welk traject we ook kiezen, uiteindelijk is mijn coaching terug te voeren op de ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap. Ik help je niet alleen om je omgeving in kaart te brengen, ik stimuleer je ook om zelf te bepalen hoe je omgaat met alles wat je op je pad tegenkomt. Door zelf de teugels van je leven in handen te nemen ontdek je hoeveel je in je hebt!