Samen werken

Het leven als zelfstandig coach bevalt goed. Ik maak mijn eigen keuzes in welke opdrachten ik wil doen. Ik sta achter het roer van mijn eigen bootje en kan bepalen waar ik heen ga en wanneer ik daar wil aankomen. Als er onderweg iets moois te ervaren is, kan ik ervoor kiezen een tijdje daar te blijven.

Mijn passie is om mensen hun kracht en kwaliteiten te laten ontdekken. Hen te laten ervaren wat persoonlijk leiderschap inhoudt en wat zij van daaruit kunnen realiseren. Deze passie deel ik met veel collega trainers en coaches, gelet op het feit dat collega's prachtige trainingen op dit gebied verzorgen. Ik heb dan ook besloten om zelf geen meerdaagse leiderschapstrainingen of communicatietrainingen te ontwikkelen en aan te bieden.

Mijn droom is om met collega's te gaan samenwerken, waarbij een dag(deel) coachen met honden of paarden deel gaat uitmaken van de training. Ik ben overtuigd van de meerwaarde die dit heeft. Door het spiegelen met paarden of honden wordt direct duidelijk waar de kern ligt van wat iemand in de weg zit of tegenhoudt. Door kennis, kwaliteiten en ervaringen te bundelen, kunnen we een win-win situatie voor alle partijen creeeren. De deelnemer gaat helder en duidelijk ervaren waar zijn uitdagingen liggen, de trainer kan hier gericht mee werken en meer resultaat behalen en ik kan mijn passie delen en in praktijk brengen.

Geef jij trainingen met als thema (persoonlijk) leiderschap, effectief communiceren of persoonlijke groei? Begeleid jij teams in hun ontwikkeling? En is je belangstelling gewekt?

Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen. Ik maak graag een afspraak me je om jouw vragen te beantwoorden en samen te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Hippo Natura

Individule coachsessies, groepsbijeenkomsten en teamtrainingen, waarbij we werken met het paard als spiegel, geef ik samen met Benno Oude Bos van Hippo Natura. 

Benno Oude Bos heeft bijzonder veel kennis van en ervaring met paarden. Hij werkt al meer dan 45 jaar met paarden op allerlei niveaus. Als instructeur en begeleider is hij ruim 30 jaar werkzaam bij de Stichting Manege 't Roessingh, een FPG-manege waar kinderen en volwassenen met en zonder beperking kunnen paardrijden. Hij is nog steeds enthousiast springruiter en heeft zelf paarden gefokt en opgeleid. Regelmatig wordt zijn hulp ingeroepen door andere ruiters, wanneer zij even vastlopen met hun paard.

Hippo Natura beschikt over een viertal paarden, die zeer geschikt zijn voor het spiegelwerk. Eerlijke paarden, die allemaal verschillende karakters hebben en daarom ieder op hun eigen manier jou iets kunnen vertellen over hoe jij communiceert. 

De gecombineerde ervaring en kennis van Hippo Natura en Onderweg staat garant voor een boeiende, speelse en veilige leerervaring. 

CapGemini Academy

Wikkle is een Nederlands platform voor leren en ontwikkelen in organisaties. Op wikkle worden onder meer interessante artikelen en blogs geplaatst en kun je kennismaken met experts uit het vakgebied van leren en ontwikkelen. Iedereen die vragen of opmerkingen heeft over dit thema, of het nu om de organisatie of om jezelf gaat gaat, kan de discussie aangaan met de mannen en vrouwen uit de praktijk. Onderweg, coaching&training schrijft blogs voor wikkle. 

Praktijk Kinderkamer

De passie van Esther Iepema, eigenaar Praktijk Kinderkamer, ligt in het werken met kinderen. Haar doel is om kinderen in hun kracht te zetten en ze te leren omgaan met zaken, die uitdagend of moeilijk voor hen zijn. Daarbij betrekt ze ook de ouders bij dit proces. Haar ervaring heeft haar geleerd dat veranderingen bij een kind pas kunnen beklijven, als de ouders/opvooeders hierin een actieve rol vervullen. Belangrijk voor Esther is dat het kind gezien en geaccpeteerd wordt zoals het is.

Esther heeft na haar opleiding HBO-SPH de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut gevolgd. Daarnaast heeft ze diverse Sonrise-trainingen gedaan in Engeland en Amerika, over contactgericht spelen en werken in de kinderkamer met kinderen met autisme. Daarnaast is Esther gespecialiseerd in het werken met kinderen met het Down syndroom. Meer informatie vindt u op www.praktijk-kinderkamer.nl

Plannetarium

www.plannetarium.nl